20e lustrum

 

Het RSC/RVSV kent een ongemengd verleden van ruim 100 jaar. In mei 2014 vierden het toen nog ongemengde RSC hun 100 jarig bestaan! Het XXe lustrum, met als thema: “Van de Wereld, alle grenzen”. In mei 2016 vond het eveneens nog ongemengde XXe lustrum van de RVSV plaats, met als thema: “Contrast, terug naar de toekomst”.

Van de wereld, alle grenzen voorbij – 100 jarig bestaan van het RSC

Ieder jaar wordt de verjaardag van het RSC gevierd, maar eens in de vijf jaar is het Lustrum! In 2013 zijn we maar liefst 100 jaar geworden en er is groots uitgepakt met als thema “Van de Wereld, alle grenzen voorbij”. Hier is geen woord van gelogen: met een begroting van twee miljoen, drie wereldrecords en de mooiste artiesten was het twee weken lang elke dag feest! Dit alles vond grotendeels plaats op het speciaal gebouwde lustrumterrein waarvoor een grote gashouder werd omgebouwd tot de derde Maasvlakte met verschillende clubs, restaurants, een skybar en zelfs een bowlingbaan. Dit kan alleen maar een lustrum van het Rotterdamsch Studenten Corps zijn! Elke dag had een ander thema, hier volgt een kleine greep uit enkele illustere dagen.

Zo was er de Festivaldag, ook wel het Panorama Festival genoemd, met dansende mensen in het gras, stralend blauwe lucht en heerlijke chillspots. Verder kon je er natuurlijk genieten van heerlijke beats van bijvoorbeeld Vriendje van Ferry en werd er afgesloten met een killer set van niemand minder dan de Sluwe Vos.

Eén van de mooiste dagen was misschien nog wel Huizen Buitendag, want laten we nou eerlijk zijn, het gebeurt je niet vaak dat je al bierdrinkend in een afgekocht Tikibad kunt feesten op lekkere beats met de knapste bikinimeisjes van Nederland.. Tenzij je een RSC’er bent natuurlijk! Glijbaantje af, lekker met je date in een band rond dobberen en natuurlijk nog even borrelen in het bubbelbad.

Dan waren er nog de poepsjieke dag waarop je met magnums Champagne kon chillen in de skybar op 50m hoogte, de extreem mannige dag waar men kon genieten van explosies, rood vlees en waarbij mannen met hakbijlen en kettingzagen stonden te zwaaien tijdens te timbergames en dan was er nog het afgekochte lustrumgala aan het strand van Hoek van Holland… Onbeschrijflijk!

Echter, wij denken als RSC’ers natuurlijk niet alleen aan onszelf. Zo is er ook een dag voor Rotterdammers georganiseerd. Hierbij werd in de Oude Haven van Rotterdam het spel ‘fiets em dr in’, bekend van televisie, nu in de vorm van ‘Ter Land, ter zee en van de wereld’ georganiseerd. Hier kon iedereen aan meedoen van jong tot oud. Tot slot was er het Unlimited festival. Deze dag was speciaal georganiseerd voor gehandicapten. Met een kinderboerderij, een muziekshow en talloze vrijwilligers was het ook voor de gehandicapten een groot feest.

Contrast, terug naar de toekomst – 100 jarig bestaan van de RVSV

Van 7 mei tot 18 mei heeft de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging haar 100e verjaardag gevierd. Ter ere van dit XXe lustrum worden er verschillende dagen vol met activiteiten, feesten en gezelligheid georganiseerd door de lustrumcommissie voor de hele vereniging. Het lustrum was opgedeeld in verschillende thema dagen, waar de R.V.S.V. altijd centraal stond. Zo hebben wij op vriendinnetjesdag onze vriendinnen van de middelbare school kunnen uitnodigen, op familiedag onze families, op vrouwendag genoten van onze ongemengde vereniging en op stijlvolledag de hele dag genoten van champagne en paardenraces.

Het thema van het lustrum was ‘Contrast – Terug naar de toekomst’. Hiermee benadrukken wij de punten waarop wij als R.V.S.V. ons onderscheiden van andere studenten. Waar velen met de stroom mee gaan, vormen wij het broodnodige contrast. Waar anderen stoppen als iets niet direct lukt, volgen wij onze dromen en ambities tot we ze behalen. Hoewel er een groot verschil zit in de leeftijd van onze reünisten en leden is er toch direct een onderlinge band. Binnen onze vereniging is de diversiteit tussen de leden ook zichtbaar. We zijn individuen, maar samen ook één groep. Dit is dé kracht van onze vereniging, want hierdoor staan we voor iedereen open en voelt iedereen zich direct thuis.