JAARCLUBS/DISPUTEN

Wanneer je je hebt inschreven bij het RSC/RVSV ga je een jaarclub vormen. Gedurende de eerste paar maanden van het jaar leer je je jaargenoten kennen en vorm je uiteindelijk een groep van ongeveer 15-20 jongens of meisjes, waarmee je een jaarclub vormt voor de rest van je leven.

Met je jaarclub doe je gedurende je studententijd veel gezellige en leuke dingen. In je eerste jaar bij het RSC/RVSV worden er veel activiteiten voor de eerstejaarsclubs georganiseerd. Mocht je het druk hebben met je studie, dan kun je de activiteiten overslaan, studie gaat immers voor!

Ook heb je iedere maandag clubeten. Dan eet je met je jaarclub bij iemand thuis of op de sociëteit. Daarna kan er geborreld worden op de sociëteit. In de vakanties gaan jaarclubs vaak met elkaar weg.

Door alle activiteiten gedurende je eerste jaar bouw je een hechte band op. Na je studententijd blijf je ook nog veel contact hebben met je jaarclub en blijf je vrienden voor het leven!

Met je jaarclub kun je bij een dispuut gaan. Een dispuut bestaat uit één club uit elk van de vijf jaarlagen. We hebben ongemengde disputen. De disputen van de vrouwen heten: Botlek, Loos, Zus & Zooi, Dommage, Ovide, Philotes, Cento en Piek. De disputen van de mannen heten: Shoulders, Apache, Keizersnee, Fist, Schoppen, Fraters, Havana en Spine. Elk dispuut is uniek door haar eigen kleuren en liederen. Een keer per maand komen de disputen bij elkaar. Op deze avond eten alle disputen op de sociëteit wat altijd voor zeer geslaagde avonden zorgt! Op deze manier leer je ook de oudere leden binnen de vereniging kennen.

Het RSC/RVSV heeft ook individuele disputen, zogeheten families; de Compagnie en Bacchanten van de vrouwen, en de Vogels en Henegouwers van de mannen. Deze disputen vragen eerstejaars om zich bij hun te voegen. Individuele disputen organiseren veel leuke activiteiten en borrelavonden met elkaar.