HOE WORD IK LID?

Door de maatregelen rondom COVID-19, zal er aankomend jaar geen gebruikelijke Eurekaweek en Introductieperiode zijn. Het uitgangspunt blijft wel dat we komend jaar wel weer een nieuwe lichting eerstejaars studenten zullen verwelkomen bij onze vereniging. Ga voor meer informatie naar het tabblad ‘Inschrijven’.

Je moet 18 jaar zijn om lid te worden. De uiterlijke datum die wij hanteren waarop je 18 moet zijn geworden is 30 augustus 2020.

LID WORDEN IN JE TWEEDE JAAR

Ben je al een jaar aan het studeren maar wil je alsnog graag lid worden? Je bent niet de enige! Elk jaar schrijven veel jongens en meisjes zich in die er al een studiejaar op hebben zitten. Natuurlijk is het ook voor deze groep mogelijk om tijdens de Eurekaweek te logeren in een RSC/RVSV huis. Dit jaar is het nog onduidelijk of het toegestaan zal zijn om logees in huizen aan te nemen, met oog op de coronasituatie. Houd in ieder geval onze communicatiemedia in de gaten voor de laatste updates!

Lid worden is toch alleen voor mensen die een universitaire studie gaan doen? Natuurlijk niet! Elk jaar worden er een heleboel jongens en meisjes die aan het HBO gaan studeren lid bij het RSC/RVSV. Op het HBO heb je vaak veel meer verplichte lesuren in vergelijking met een studie aan de universiteit. Veel mensen denken daarom dat het lid zijn en het HBO niet te combineren zijn, in onze ervaring is dit echter niet zo. Uit de ervaring van de jongens en meisjes die wel voor deze combinatie hebben gekozen kunnen wij zeggen dat het juist heel erg goed te combineren is, het voegt juist ontzettend veel toe!

HBO STUDENT

Lid worden is toch alleen voor mensen die een universitaire studie gaan doen? Natuurlijk niet! Elk jaar worden er een heleboel jongens en meisjes die aan het HBO gaan studeren lid bij het RSC/RVSV. Op het HBO heb je vaak veel meer verplichte lesuren in vergelijking met een studie aan de universiteit. Veel mensen denken daarom dat het lid zijn en het HBO niet te combineren zijn, in onze ervaring is dit echter niet zo. Uit de ervaring van de jongens en meisjes die wel voor deze combinatie hebben gekozen kunnen wij zeggen dat het juist heel erg goed te combineren is, het voegt juist ontzettend veel toe! Ga je volgend jaar beginnen aan het HBO en heb je nog vragen over de combinatie lidmaatschap en studeren aan het HBO mail dan naar of naar !

BSA GARANTIE

Het RSC/RVSV staat garant voor jouw BSA! Studenten krijgen het zwaarder; de tijd van de eeuwige student bestaat niet meer. Op de Erasmus Universiteit Rotterdam is het  verplicht voor alle eerstejaars studenten om in één jaar hun eerste 60 studiepunten te halen. Dit lijkt veel, maar in principe is dit gewoon het halen van al je vakken, iets wat vanzelfsprekend is op de middelbare school. Het RSC/RVSV beseft zich dit en neemt een stuk verantwoording op zich. Daarom staat het RSC/RVSV garant voor het bindend studieadvies (oftewel de 60 studiepunten) van haar eerstejaars universitaire en HBO leden. Wij zijn ervan overtuigd dat de cultuur waarin onze aankomend leden terecht komen, dusdanig is ingericht dat studeren zonder meer de eerste prioriteit is. Mocht deze studiecultuur niet sterk genoeg blijken voor een eerstejaars lid, dan zal deze student zijn contributie teruggestort krijgen. Natuurlijk verwachten we wel inzet van de mensen die aanspraak maken op deze regeling. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen.

WAAROM WORD IK LID?

De grootste voordelen van lid worden van het RSC/RVSV op een rijtje

  • Binnen een no-time leer je veel nieuwe mensen kennen en sluit je vriendschappen voor het leven
  • Door onze ongemengde historie van 100 jaar en de fusie worden de mooiste ongemengde tradities behouden, in combinatie met de vele gemengde activiteiten. Deze combinatie creëert een extra rijk verenigingsleven
  • Met rond de 100 verenigingshuizen hebben we de meeste huizen van de studentenverenigingen in Rotterdam, zo heb je een grote kans om relatief goedkoop een kamer te vinden in Kralingen of het centrum van Rotterdam. Kortom: je vindt gemakkelijk een kamer als je lid wordt van het RSC/RVSV!
  • De mogelijkheid om jezelf te ontplooien op elk denkbaar gebied en zo een goed CV op te bouwen
  • De meest fantastische feesten zowel op onze vereniging als op onze zuster verenigingen door heel Nederland!
  • De band met al je vrienden uit je studententijd blijft enorm hecht tijdens de rest van je leven. Dit komt onder andere door onze zeer actieve oudleden vereniging
  • Hulp bij het studeren indien nodig, door onze nauwe samenwerking met Capita Selecta, Slim Studeren en Scriptie Master
  • Sporten bij de onderverenigingen die bij jou passen: (hockey, voetbal, rugby, lacrosse, roeien, tennis, golf, schieten, zeilen)

Wil je de ervaringen en verhalen van huidige eerstejaars en ouderejaars leden horen? Luister dan naar onze podcast, te vinden in de ‘Podcasts’ tab op deze website!