Overzicht Activiteiten

Het RSC/RVSV opent de deuren van haar sociëteit op maandag-, woensdag- en donderdagavond. Voor 5 euro kan er gegeten worden op de sociëteit. Als je met je club of huis geen zin hebt om te koken is dit de ideale uitkomst! Tijdens de zaalavonden komen onze vele, rijke tradities tot uiting.

Activiteiten die jaarlijks terugkomen zijn:

De Algemene Leeden Vergadering (ALV): Hier worden belangrijke zaken voor de vereniging besproken, kunnen de leden vragen stellen en vinden er stemmingen plaats. De ALV wordt geleid door de Senaat.

Gala’s: Je gaat lekker uiteten met je club met dates, daarna zal het feest losbarsten! De Gala commissie regelt ieder jaar weer de meest exclusieve locaties.

Themafeesten: Een aantal keer per jaar komt iedereen verkleed naar de soos in een thema zoals: Corpsrupt, De Gouden Eeuw, California, Temptation-A-Lid etc.

Corpsnaval: Één keer per jaar organiseert onze Raad van Elluf met haar dans Marikes Corpsnaval! De corporale versie van carnaval, met een beruchte afterparty..

De Sinterklaasintocht van Rotterdam: Jaarlijks organiseert het RSC/RVSV de Intocht van Sinterklaas. Onze Pieten staan klaar om de Rotterdamse kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen

Christmas in Kralingen: Stichting Betrokken Student organiseert Christmas in Kralingen. Speciaal voor de bewoners en kinderen in Kralingen wordt er rond de kerst een leuke activiteit voor hun georganiseerd. Er wordt gratis soep, poffertjes en glühwein uitgedeeld en voor de kinderen is er altijd genoeg te doen!

Almanakbal: Halverwege december zal de themaonthulling van de Almanak plaatsvinden tijdens het Almanakbal. Na dit feest zullen wij onze deuren sluiten, zodat iedereen kan genieten van haar kerstvakantie.

Installatieweek: Tijdens deze week presenteren de eerstejaars hun club aan de rest van de Leden. Na deze week zijn er weer vele mooie clubs toegevoegd aan onze vereniging!

De Dispuuts-2-daagse: Dit evenement is uniek aan de vrouwendisputen. Bij elk dispuut zal zich een nieuwe jaarclub mogen toevoegen! Alle disputen zullen in hun dispuutskleuren verschijnen en clubs zullen laten zien welk dispuut zij het leukst vinden.

De ’t Walhallaweek: Drie intercorporale feesten voor onze zuster verenigingen in Amsterdam, Delft, Utrecht, Leiden, Wageningen en Groningen. Het hele pand is omgebouwd en versierd in een bepaald thema, drie dagen lang zijn er de meest spectaculaire feesten.

Zegevieren Festival: Vorig jaar zou op bevrijdingsdag de eerste editie van het Zegevieren Festival plaatsvinden: een intiatief vanuit het RSC/RVSV waar de vetste dj’s komen optreden ter ere van de bevrijding van ons land, zoveel jaar geleden. Het evenement kon helaas door de coronacrisis niet doorgaan, maar laat daardoor wel de mogelijkheid open voor jou om volgend jaar bij de eersten te zijn die dit mooie feest mag meemaken.

Lustrum: Twee jaar geleden bestond onze vereniging 105 jaar en ter ere daarvan vond het 21ste lustrum plaats. Het lustrum bestond uit twee weken lang feest voor de hele vereniging. Omdat dit het eerste gemengde lustrum was, was het een enorm evenement.

Pré-Eurekaweekfeest/Slotfeest: De laatste avond dat de sociëteit open is voor het zomerreces. Tijdens dit feest zijn aankomend studenten ook welkom om de sfeer te proeven van een feest op het RSC/RVSV. Dit jaar zal het feest helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus, maar we hopen dat jullie het volgend jaar kunnen meemaken als volwaardig lid van het RSC/RVSV.

De Eurekaweek: Van 15 t/m 19 augustus 2021 vindt de Eurekaweek plaats! Gevolgd door de introductieperiode voor de aankomend studenten. Verdere informatie volgt over de invulling van deze twee evenementen in de context van het coronavirus.