Lid worden

COVID-19 Update

VOORINSCHRIJVING GESLOTEN

Beste aankomend studenten,

LET OP, lees dit bericht goed!

Helaas zijn de voorinschrijvingen gesloten. Heb je je niet vooringeschreven en je wilt wel de Eurekaweek van het RSC/RVSV meelopen, ga dan zelf opzoek naar een huis waar je kunt slapen en stuur een mail naar eurekaweek.logeetjes@rsc-rvsv.nl met in welk huis je slaapt (let op, zonder dit door te geven/te mailen krijg je geen bandje!) Lukt het je niet om een huis te vinden om te slapen? Koop dan een kaartje van de officiële Eurekaweek via de RKVV en probeer een slaapplek te vinden voor tijdens de Eurekaweek. Je bent dan alsnog van harte welkom op het terras en de feesten.

Heb je je niet vooringeschreven, dan kun je je tijdens de Eurekaweek aanmelden om lid te kunnen worden. Naar verwachting zullen er meer aanmeldingen zijn dan de capaciteit toelaat. Meer informatie hierover volgt.

Houd onze Instagram pagina's eurekaweek.rsc.rvsv en eurekaweek.rsc.rvsv.logeetjes in de gaten voor meer informatie!

Wij hebben er zin in! Tot tijdens de Eurekaweek!

Aanmelden

Lid worden in je tweede jaar

Ben je al een jaar aan het studeren maar wil je alsnog graag lid worden? Je bent niet de enige! Elk jaar schrijven veel jongens en meisjes zich in die er al een studiejaar op hebben zitten. Natuurlijk is het ook voor deze groep mogelijk om tijdens de Eurekaweek te logeren in een RSC/RVSV huis. Houd in ieder geval onze communicatiemedia in de gaten voor de laatste updates!

Lid worden

HBO Student

Lid worden is toch alleen voor mensen die een universitaire studie gaan doen? Natuurlijk niet! Elk jaar worden er een heleboel jongens en meisjes die aan het HBO gaan studeren lid bij het RSC/RVSV. Op het HBO heb je vaak veel meer verplichte lesuren in vergelijking met een studie aan de universiteit. Veel mensen denken daarom dat het lid zijn en het HBO niet te combineren zijn, in onze ervaring is dit echter niet zo. Uit de ervaring van de jongens en meisjes die wel voor deze combinatie hebben gekozen kunnen wij zeggen dat het juist heel erg goed te combineren is, het voegt juist ontzettend veel toe!

Ga je volgend jaar beginnen aan het HBO en heb je nog vragen over de combinatie lidmaatschap en studeren aan het HBO mail dan naar eurekaweek.logeetjes@rsc-rvsv.nl!

Lid worden

BSA GARANTIE

Het RSC/RVSV staat garant voor jouw BSA! Studenten krijgen het zwaarder; de tijd van de eeuwige student bestaat niet meer. Op de Erasmus Universiteit Rotterdam is het  verplicht voor alle eerstejaars studenten om in één jaar hun eerste 60 studiepunten te halen. Dit lijkt veel, maar in principe is dit gewoon het halen van al je vakken, iets wat vanzelfsprekend is op de middelbare school. Het RSC/RVSV beseft zich dit en neemt een stuk verantwoording op zich. Daarom staat het RSC/RVSV garant voor het bindend studieadvies (oftewel de 60 studiepunten) van haar eerstejaars universitaire en HBO leden.

Lid worden

WAAROM WORD IK LID?

Vriendschapppen voor het leven
Binnen een no-time leer je veel nieuwe mensen kennen en sluit je vriendschappen voor het leven
Mooiste tradities
Door onze ongemengde historie van 100 jaar en de fusie worden de mooiste ongemengde tradities behouden, in combinatie met de vele gemengde activiteiten. Deze combinatie creëert een extra rijk verenigingsleven
CV opbouwen
De mogelijkheid om jezelf te ontplooien op elk denkbaar gebied en zo een goed CV op te bouwen
Actief oud-leden
De band met al je vrienden uit je studententijd blijft enorm hecht tijdens de rest van je leven. Dit komt onder andere door onze zeer actieve oudleden vereniging
Fantastische feesten
De meest fantastische feesten zowel op onze vereniging als op onze zuster verenigingen door heel Nederland!
Studiehulp
Hulp bij het studeren indien nodig, door onze nauwe samenwerking met Capita Selecta, Slim Studeren en Scriptie Master
Sporten
Sporten bij de onderverenigingen die bij jou passen: (hockey, voetbal, rugby, lacrosse, roeien, tennis, golf, schieten, zeilen)
Meeste huizen
Met rond de 100 verenigingshuizen hebben we de meeste huizen van de studentenverenigingen in Rotterdam, zo heb je een grote kans om relatief goedkoop een kamer te vinden in Kralingen of het centrum van Rotterdam. Kortom: je vindt gemakkelijk een kamer als je lid wordt van het RSC/RVSV!