Lid worden

COVID-19 Update

VOORINSCHRIJVING GESLOTEN


LET OP, lees dit bericht goed!

Inschrijven
RSC/RVSV 2021-2022


Vanwege het hoge aantal inschrijvingen hebben we de afgelopen jaren een loting moeten hanteren voor het lidmaatschap bij RSC/RVSV. Ook dit jaar is er een beperkt aantal plekken voor nieuwe eerstejaars studenten, waardoor er waarschijnlijk weer een loting plaats zal moeten vinden. Mocht je afgelopen jaar zijn uitgeloot, dan is er al contact met je opgenomen.

Hieronder vind je de regels omtrent de aanmelding voor het lidmaatschap bij RSC/RVSV voor 2021/2022:
- Je bent ingeschreven aan een erkende hbo- of universitaire opleiding
- Je bent uiterlijk op 29 augustus 2021 tenminste 18 jaar oud en maximaal 22 jaar oud
- Studenten die vorig jaar uitgeloot zijn voor het jaar 2020/2021, hebben meer kans om ingeloot te worden voor het jaar 2021/2022
- Studenten die in het bezit zijn van hun BSA (bewijs vereist), zullen voorrang krijgen in de wachtrij
- Indien je bij een andere studentenvereniging inschrijft om lid te worden, word je uitgesloten van de loting om lid te worden van het RSC/RVSV. Let op, onderverenigingen van het RSC/RVSV zijn hiervan een uitzondering.

Tijdens de Eurekaweek zijn er een beperkt aantal plekken om je in te schrijven voor het het lidmaatschap van het RSC/RVSV. Probeer op een inschrijfdag langs te komen, anders is er misschien geen plek meer om je in te schrijven!

Aanmelden

Lid worden in je tweede jaar

Ben je al een jaar aan het studeren maar wil je alsnog graag lid worden? Je bent niet de enige! Elk jaar schrijven veel jongens en meisjes zich in die er al een studiejaar op hebben zitten. Natuurlijk is het ook voor deze groep mogelijk om tijdens de Eurekaweek te logeren in een RSC/RVSV huis. Houd in ieder geval onze communicatiemedia in de gaten voor de laatste updates!

Lid worden

HBO Student

Lid worden is toch alleen voor mensen die een universitaire studie gaan doen? Natuurlijk niet! Elk jaar worden er een heleboel jongens en meisjes die aan het HBO gaan studeren lid bij het RSC/RVSV. Op het HBO heb je vaak veel meer verplichte lesuren in vergelijking met een studie aan de universiteit. Veel mensen denken daarom dat het lid zijn en het HBO niet te combineren zijn, in onze ervaring is dit echter niet zo. Uit de ervaring van de jongens en meisjes die wel voor deze combinatie hebben gekozen kunnen wij zeggen dat het juist heel erg goed te combineren is, het voegt juist ontzettend veel toe!

Ga je volgend jaar beginnen aan het HBO en heb je nog vragen over de combinatie lidmaatschap en studeren aan het HBO mail dan naar eurekaweek.logeetjes@rsc-rvsv.nl!

Lid worden

BSA GARANTIE

Het RSC/RVSV staat garant voor jouw BSA! Studenten krijgen het zwaarder; de tijd van de eeuwige student bestaat niet meer. Op de Erasmus Universiteit Rotterdam is het  verplicht voor alle eerstejaars studenten om in één jaar hun eerste 60 studiepunten te halen. Dit lijkt veel, maar in principe is dit gewoon het halen van al je vakken, iets wat vanzelfsprekend is op de middelbare school. Het RSC/RVSV beseft zich dit en neemt een stuk verantwoording op zich. Daarom staat het RSC/RVSV garant voor het bindend studieadvies (oftewel de 60 studiepunten) van haar eerstejaars universitaire en HBO leden.

Lid worden

WAAROM WORD IK LID?

Vriendschapppen voor het leven
Binnen een no-time leer je veel nieuwe mensen kennen en sluit je vriendschappen voor het leven
Mooiste tradities
Door onze ongemengde historie van 100 jaar en de fusie worden de mooiste ongemengde tradities behouden, in combinatie met de vele gemengde activiteiten. Deze combinatie creëert een extra rijk verenigingsleven
CV opbouwen
De mogelijkheid om jezelf te ontplooien op elk denkbaar gebied en zo een goed CV op te bouwen
Actief oud-leden
De band met al je vrienden uit je studententijd blijft enorm hecht tijdens de rest van je leven. Dit komt onder andere door onze zeer actieve oudleden vereniging
Fantastische feesten
De meest fantastische feesten zowel op onze vereniging als op onze zuster verenigingen door heel Nederland!
Studiehulp
Hulp bij het studeren indien nodig, door onze nauwe samenwerking met Capita Selecta, Slim Studeren en Scriptie Master
Sporten
Sporten bij de onderverenigingen die bij jou passen: (hockey, voetbal, rugby, lacrosse, roeien, tennis, golf, schieten, zeilen)
Meeste huizen
Met rond de 100 verenigingshuizen hebben we de meeste huizen van de studentenverenigingen in Rotterdam, zo heb je een grote kans om relatief goedkoop een kamer te vinden in Kralingen of het centrum van Rotterdam. Kortom: je vindt gemakkelijk een kamer als je lid wordt van het RSC/RVSV!